Riječ predsjednice

Dobrodošli na oficijelnu stranicu  Udruženja “akustikUm –  Muzička omladina Bosne I Hercegovine” na kojoj ćete, nadam se, pronaći sve informacije o udruženju koje je sa svojim radom otpočelo 2010. godine te je prošle godine obilježilo deset godina uspješnog rada i zajedničkog rasta, te razvijanja muzičke i umjetničke svijesti kod mladih u našem okruženju, ali i šire.

Udruženje okuplja mlade ljude, muzičare, mlade entuzijaste i umjetnike koji svoje ideje žele podijeliti sa drugima, ali i nadograditi sebe kao ličnost, te pomoći drugima da kroz umjetnički i muzički angažiran rad rade na sebi, usavrše svoje prethodno znanje, te rade na otkrivanju novih “izazova”. Jedna od riječi koju često volimo koristiti jeste “dijeljenje”. Dijeljenje znanja, učenje drugih, ili učenje od drugih, je nešto na čemu radimo i čime se vodimo. Osnovni cilj nam je kod mladih probuditi želju i ljubav prema muzici, i umjetnosti uopšte, te im osigurati okruženje gdje će svoje ideje i umjetničke sposobnosti moći bez straha i predrasuda iznijeti, ali i u njima uživati. Kao članica udruženja, od 2010. godine, imala sam priliku učestvovati na brojnim projektima koje je realizovalo udruženje, te osjetiti i sama doživjeti šta muzička sloboda, ali i sloboda jedne mlade osobe, tada tinejdžera, znači u razvijanju socijalnih vještina, pored onih muzičkih zbog kojih smo svi tu prvobitno i došli. Često volim reći da sam kroz rad u udruženju i uz ljude iz udruženja “odrasla”, te sve lijepe uspomene iz tog perioda odrastanja čuvam tu. Smatram da se bogatstvo osobe broji lijepim sjećanjima koja nosi sa sobom, a za moja su ponajviše zaslužna upravo ova koja sam stekla angažmanom u Udruženju “akustikUm”.

Udruženje iza sebe ima veliki spisak projekata koje su naši voditelji uspješno sproveli, a o kojima nešto više možete pročitati upravo na ovoj stranici. Udruženje “akustikUm” zvanični je predstavnik JMI International – Muzičke omladine u čije ime kreira i sprovodi brojne projekte koji povezuju 45 zemalja širom svijeta.

Za sve pohvale, kritike, sugestije ili pitanja, naša e-mail adresa je dostupna na stranici, a naša vrata, u prostorijama Kuće plamena mira, su otvorena za sve vas koji kroz muziku želite biti, na bilo koji način, dio naše muzičke priče.